maanantai 24. helmikuuta 2014

Kipputori Ankkurinappi Espoon Matinkylässä


Kirpputori Ankkurinappi on yksi meidän luottokirppiksistämme. Muutaman kuukauden ajan on ollut jokin omituinen suvantovaihe ja samat ylihintaiset kamat pölyttyivät piiiitkään hyllyillä, mutta viimeaikoina pöytien/tavaran vaihtuvuus on parantunut. Ankkurinapista on tullut melko tasaisesti tehtyä vähintään ok-löytöjä ja silloin tällöin tosi hyviä. 220 myyntipöytää, vitriinipaikat, huonekalupuoli ja isojen esineiden alue tarjoavat paljon läpikäytävää ja yleisesti ottaen Ankkurinapissa on keskitasoa mielenkiintoisempaa tavaraa.

Pöytien hintataso on normaalia luokkaa, 35e/vko tai 60e/2vkoa. Ankkurinappi tarjoaa myymiseen kolme eri vaihtoehtoa. Normaalin ip-kirppismeiningin lisäksi voi ostaa myyntipalvelun (Ankkurinappi myy puolestasi) tai voit tulla itse "Plazalle" myymään perinteisen kirpputorin tapaan.

Henkilökunta on tosi ystävällistä ja tuntuu, että ovat itsekin innostuneita kirppistelystä eivätkä ole siellä "vaan duunissa". Monesti, kun menee löytöjensä kanssa kassalle, tekee mieli jo siinä hehkuttaa myyjille mitä on löytynyt ja he jaksavat aina innostua mukana :)
Ankkurinapin Facebook -sivua päivitetään kiitettävällä tahdilla ja sieltä löytyy kuvia yksittäisistä pöydistä/myyntikohteista -- eli ilmaista mainosta!

Periaatteessa tänne on helppo tulla pientenkin lasten kanssa, mutta leikkinurkkaa/paikkaa ei ole ja paikoittain saa olla aika varovainen herkempien myyntiesineiden lähellä ;) Merkkasin Ankkurinapin perheystävälliseksi sen takia, että tilaa on liikkua ja kahviosta saa pikkuisille purtavaa ja juotavaa, jos tulee hätätilanne. Vessat löytyy myös, mutta varsinaista lastenhoitohuonetta ei.

Ankkurinappi sijaitsee Matinkylän vanhan ostarin reunalla (Satukuja 3) ja parkkipaikkoja on Satukujan puolella.


Paras paikka jättää auto Ankkurinapissa asioidessa.


Heti sisään tultaessa on huonekaluille tarkoitettu alue ja samalla alueella on myös muutama paikka niille, jotka haluavat itse myydä tavaroitaan livekirppismeiningillä. Ajoittain alue on vähän tukkoinen, mutta se tuskin haittaa ketään, onpahan enemmän katseltavaa!

Käytävät ovat hauskasti nimetty :)Käytävät on riittävän leveät ostoskärryille ja lastenvaunuille. Käytävillä ei ole tavaraa hankaloittamassa kulkemista.
Pöydät ovat kahdessa tasossa ja rekki pöydän yläpuolella. Monessa pöydässä tämä
haittaa suuresti pöydän penkomista, kun vaatteet ja muut tekstiilit roikkuvat tiellä.
Osassa pöydistä on ollut samat tavarat jo pitkään. Pistää miettimään, että onkohan nämä
kirppiksen omia pöytiä vai onko jotkut saaneet pöytävuokraan tuttava-alennusta. Onneksi näitä ei ole montaa.
Uuden tavaran myyjiä on valitettavasti Ankkurinapissa aina ollut. Sille ei voi mitään, mutta onneksi niitäkin on varsin vähän. Meidän suosituksemme on, että älkää koskaan ostako mitään kyseisten myyjien pöydistä vaikka kuinka olisi "halpaa ja hyvää." Meidän mielestämme nämä eivät kuulu kirpputoreille ja ovat kirppishengen vastaisia.

Sano EI uuden tavaran myyjille! 


Tavaroiden hintataso yleisesti ottaen on hieman hankala arvioida. Peruskama on ihan normaalihinnoissa, mutta lähes poikkeuksetta kaikki vanha tavara -- sekä merkitön että design -tuotteet -- on enemmän tai vähemmän ylihinnoiteltua oli sitten kyseessä "wanha" puuhöylä tai Sarvis, Finel, Tampella, Lival ym. Ylihintaisella emme tarkoita sitä, että hinta on kohdillaan esineen arvon kanssa, vaan sitä, että tekisi mieli ostaa, mutta ei raaski tavaran arvon ylittävän hinnan takia. Tuntuu siltä, että tämä saattaa johtua alueen iäkkäämmistä asukkaista, jotka ovat heränneet kirppisbuumiin ja vilpittömästi luulevat kaiken vanhan olevan arvokasta nykyään. Tiedä häntä.
Ankkurinapissa oli kiva kuvata :)

Tulee melko runsaasti kuvitettu merkintä tällä kertaa, mutta eipä tuo haitanne. Tuolla olisi ollut vaikka mitä mielenkiintoista kuvattavaa näin valokuvaharrastajan näkökulmasta, mutta toistaiseksi vältämme yksittäisten myyntiesineiden kuvaamista tähän blogiin.

Suurempien tavaroiden alue

Hieno kokoelma soittimia!

Vitriinitilaa on runsaasti

Myös elektroniikkaa löytyy moneen tarpeeseen

Reilun kokoinen kahvio
Tämän reissun paras löytö: toimiva Singer 522, 10e
Harvoin löytyy näin halvalla pääosin ehjä merkkiompelukone, jossa on alkuperäinen salkku ja ohjekirja mukana. Ainoa vika on vääntynyt ylälangan tappi. Ei maksane paljoa vaihtaa perushuollon yhteydessä.

Jos Ankkurinappia pitäisi kuvata yhdellä sanalla, se olisi "Mukava". Pienestä ylihintaisuudesta huolimatta emme ole koskaan lähteneet kotiin tyhjin käsin. Löytöjä löytyy aina.

Parannusehdotuksia toki löytyy aina ja nekin hieman mielipiteiden mukaan. Ankkurinappi voisi ottaa ainakin harkintaan lastenhoitohuoneen (jos ei muuta, niin asentaa vessaan seinästä kaadettavan hoitopöydän) ja lapsille jonkinlaisen leikkialueen/nurkan telkkarilla ja piirretyillä varustettuna.

Jälleen kerran toivomme kommenttikenttään omia kokemuksianne sekä Ankkurinapista, että blogistamme!

Terveisin, Joonas & Christa

4 kommenttia:

 1. teidän logo ärsyttää kuvissa. saako sitä yhtään pienennettyä. häiritsee lukijaa tosi pahasti, ja pitää skipata kaikki kuvat. tai jättäkää vaihtoehtoisesti kuvat kokonaan pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Tuo vesileima keskellä kuvaa valitettavasti on ainoa tapa varmistaa, ettei kuvia käytetä muualla luvatta. Mutta otetaan palaute huomioon ja katotaan mitä voidaan tehdä!
   Kiitos kommentistasi.

   -Joonas

   Poista
  2. Logot todellakin ärsyttäviä. Ehkä pienepi vahinko kuitenkin se, että joku käyttää kuvianne.

   Poista
 2. Harvoja paikkoja joista saa soittimia ja vahvistimia ja hinnat ostajaystävällisempiä kuin liikkeissä !

  VastaaPoista