sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Uusi itsepalvelukirpputori avattu Espooseen, Lasten Kirpputori Pellavapää

Uusi lastentarvikekirppis Lasten Kirpputori Pellavapää on avattu Espoon Suomenojan lähelle 25.1.2014.



Asumme suurinpiirtein Pisan ja Suomenojan välimaastossa ja liikumme päivittäin Finnoontiellä. Kuvan kiinteistö sijaitsee aivan tien varressa, tarkemmin Finnoontie 10:ssä. Paikalla on ollut jos jonkinlaista yrittäjää vuosien varrella ja viimeksi ollut perävaunu/traileriliike on lopettanut. Kerran ohi ajaessani huomasin ikkunassa tekstin "Tähän avataan itsepalvelukirpputori Tammikuun aikana".
Mielenkiinnolla jäimme odottamaan ja vihdoin 25.1.2014 oli avajaiset. Valitettavasti emme ehtineet osallistumaan Tampereen reissun takia, mutta tänään pääsimme paikalle.
Onneksemme omistaja sattui olemaan paikalla. Heti alkuun kävi ilmi, että hän on läheistä sukua Oulunkylän Kirppis Mäkitorpan omistajalle. Tämä näkyy lähinnä todella harkituissa ratkaisuissa mitä tulee itsepalvelukirpputorin perustamiseen. Sama loppuun asti mietitty fiilis huokuu Pellavapäästä, jonka pistimme merkille vierailulla Mäkitorpassa. Paljon on vielä vaiheessa, mutta omistaja kertoi mielellään meille, mitä tuleman pitää. Ikkunateippaukset ja muu julkisivun parantelu tapahtuu heti kelien salliessa ja parkkipaikkoja tulee olemaan riittävästi. Ulkoalue tullaan myös valaisemaan paremmin. Sisätilat ovat vielä pienet, koska koko kiinteistön sisätilat eivät ole vielä valmiit, mutta kirppis tulee laajenemaan koko rakennukseen.
Lastenhoitohuone sekä leikkipaikka ovat tulossa myös, joka tuntuu luonnolliselta ratkaisulta perustettaessa lastenvaate/tarvikekirppistä. Varsinaista erillistä kahviota ei ole, mutta kahvia on kuitenkin saatavilla. Toistaiseksi ainoa maksutapa on käteinen, mutta normaali korttimaksu on tulossa pian.

Sisätilat ovat selkeät ja väljät



 Liikkuminen on helppoa ja hyllysijoittelu loogista. Valaistus on tyydyttävällä tasolla, mutta siihenkin on tulossa parannusta pian.
Yleensä emme pidä hyllyrakenteesta, jossa vaaterekki on hyllytason yläpuolella, mutta koska kyseessä on lasten kirppis, se ei haittaa. Lasten vaatteet ovat sen verran pieniä, etteivät ne haittaa ylimmän hyllyn selaamista. Omistajan mukaan yhteen myyntipisteeseen mahtuu n. 4 Ikean kassillista tavaraa.

Kerrankin yllätyimme positiivisesti myyntipisteen vuokran sisältämistä palveluista. Hylly maksaa 35 euroa viikolta ja se sisältää:

  • 3kpl A4 tarra-arkkeja hinnoitteluun
  • 6kpl varashälyttimiä
  • viikkaus/järjestelypalvelu (!)

Omistaja lupaa hoitaa viikkauspalvelun kunnolla, vaikka siitä ei erikseen tarvitse maksaakaan. Tämä ei monilla kirpputoreilla toteudu lupauksista huolimatta. Kaikki me tiedämme miten nopeasti vaatehylly on räjäytetty epämiellyttävän näköiseksi. Tänään laitoimme pöydän Akseliin. Kisu hinkkasi pöytää edustuskuntoon suunnilleen puolitoista tuntia, jonka jälkeen haimme kassalta varashälyttimiä. Tämän vajaan kymmenen minuutin aikana pöytä oli pengottu jo saman näköiseksi kuin Klausin vaatekaappi. Emme voi tarpeeksi ylistää ilmaisen viikkauspalvelun tärkeyttä ja tarpeellisuutta (käydessämme Pellavapäässä ei ollut ainuttakaan räjäytettyä hyllyä).

Kiinteät paikat kengille, leluille ja ulkovaatteille







 Omat hyllyt kengille, leluille ja ulkovaatteille on mukava ratkaisu. Se helpottaa suuresti niitä, jotka tulevat etsimään lapselleen nimenomaan kyseisiä tavaroita, eivätkä halua välttämättä kiertää koko kirppistä läpi löytääkseen etsimäänsä. Ulkovaatteille on tulossa tarkempi lajittelu koon mukaan, toivottavasti sama koskee kenkähyllyä. Leluille toivomme tulevan myös lisää tilaa, sillä leluhylly oli jo nyt täynnä. Leluhyllyt ei saa olla liian täynnä, sillä kaikista tavaroista leluja on ehkä ärsyttävintä penkoa jos niitä on niin paljon, että kun yhden ottaa käteen, kaksi putoaa lattialle.



Kaikenkaikkiaan miellyttävä kokemus, vaikka paljon on vielä kesken. Kuulostaa todella hyvältä, että kirppis joka on nyt jo näin hyvällä mallilla, tulee ainoastaan paranemaan tulevaisuudessa.
Omistaja otti meidät mielellään vastaan ja järjesti aikaa kertoakseen meille suunnitelmistaan avoimesti. Hän painotti sitä, että he ovat tekemässä tätä asiakkaita varten ja kuuntelevat asiakkaiden mielipiteitä sekä toiveita tehdäkseen paikasta mieleisen.
Pellavapää täyttää selvän markkinaraon tällä alueella, seuraavaksi lähimmät vastaavat kirput löytyvät Friisiltästä (Nella&Nuttu) ja Mankkaalta (Akseli). Finnoontieltä Nöykkiöön päin ei ole yhtäkään ja lapsiperheitä alueella on paljon.

Odotamme innolla mitä tuleman pitää, ja että kirpputori valmistuu omistajan visioiden mukaiseksi. Tulemme tekemään uuden postauksen kun kaikki on valmista. Levittäkää sanaa ja tykätkää Facebookissa ja käykää Pellavapään kotisivuilla!

Toivotamme onnea ja menestystä Lasten Kirpputori Pellavapäälle!
- Joonas & Christa

1 kommentti:

  1. Lapsiparkki on toiminnassa ja pankkikortilla maksaminen onnistuu myös.

    VastaaPoista